Montagematerial av hög kvalité...

Att välja rätt monteringsmaterial är en viktig grund i en solcellsanläggning. Era solcellspaneler ska sitta på taket flertalet år. Solcellspanelerna ska möta och klara av förändringarna i vårt klimat som vi på senare år har märkt av med kraftigare vindar, stormar mm.

Därför är det ytterst viktigt att man väljer rätt montering och monteringsmaterial.

Solotec Energiteknik har valt att arbeta med enbart monteringsmaterial av hög kvalité och flertalet av de monteringsmaterial/ produkter vi monterar på era tak är tillverkade i Sverige, Tyskland, Nederländerna.

När vi monterar markstativ för solcellsanläggning har i dagsläget en leverantör som svensktillverkad och en från Italien.

 

 

 

novotegra- Tysk kvalitetsprodukt

novotegra har utvecklat ett högeffektivt montagesystem som ger kund ett ”snyggt montage” på sitt fastighetstak. Med tysktillverkade novotegra får våra montörer en montageprodukt av hög kvalité att arbeta med och som har juseringsmöjligheter som ger dig som kund ett slutresultat ”snyggt montage” i vågrätt och lodrätt.

12 års garanti.

 

Produktblad novotegra Tegel/ betongpannor

Produktblad garanti 12år

Nordmount - Småländska Värnamo

Allt i Nordmounts sortiment är tillverkat i Sverige, där de hela tiden kan säkerställa kvaliteten. Inga genvägar – bara hög standard. Nordmount är en leverantör med en unik kombination av specialistegenskaper: inte bara lång erfarenhet inom stållösningar, utan även från installation av solceller.

30 års garanti.

 

Se produktfilm Nordmount Hyper Meta

Produktblad Nordmount Hyper Meta Tegel/ Betongpannor

ESDEC FlatFix Fusion - Nederländerna

Med nästan 20 års erfarenhet och med solpaneler på cirka 11GW installerade kan vi stolt konstatera att vi är den internationella marknadsledaren.

Installationen är att föredra både för fastighetsägaren och Solotec Energiteknik, eftersom solpanelerna inte behöver någon infästning. De fixeras genom ett s.k ballastsystem av tyngande klossar.

Alltså ingen håltagning i tätskikt.

ESDEC används vanligtvis när vi monterar på ”platta tak” och kan då placerade solcellspanelerna i 1,2 eller 3 väderstreck.

Foto Källa: Esdec Fusion Flatfix – AJ Power Lettland

20 års garanti

 

Produktfilm ESDEC FLATFIX FUSION 

CPX Wave System - Nederländerna

CPX med smarta monteringssystem som kallas Wave. Ett monteringssystem som väver ihop allt. Grunden för ditt solenergiprojekt när förutsättningar är platta takytor. Kompatibel med flera solpaneler. Lättvikt tack vare användningen av innovativa material.

Installationen är att föredra både för fastighetsägaren och Solotec Energiteknik, eftersom solpanelerna inte behöver någon infästning. De fixeras genom ett s.k ballastsystem av tyngande klossar.

Alltså ingen håltagning i tätskikt.

Monteringssystem designfilosofi som gör det enkelt att anpassa. Så robusta att de förmodligen överlever dina solpaneler och ditt tak. Pålitlig så att vi enkelt kan ge dig 20 års garanti. För som vi sa, vi älskar att göra saker enkla.

CPX Wave System används vanligtvis när vi monterar på ”platta tak” och kan då placerade solcellspanelerna i ÖST/VÄST.

Källa: cpx

Foto Källa: Johan Andersson – Certifierad Solcellsmontör

 

20 års garanti

 

CPX informationssida

TREE SYSTEM - Markstativ från Italien

DET PATENTERADE MARKMONTERINGSSYSTEMET

som revolutionerar markinstallation av solceller.

TreeSystem -enheten utnyttjar motståndet som genereras av motsatta skär som glider snett in i jorden som rötterna på ett träd och förankrar det stadigt i marken. Ett enkelt men innovativt system som erhöll INTERNATIONELLT PATENT efter specifika tester som bevisade dess giltighet.

Det patenterade förankringssystemet, i kombination med solida och effektiva strukturer , gjorde TreeSystem till ett ledande företag på den globala marknaden för markfästen, som tillhandahåller tusentals installationer varje år över hela världen.
20års garanti 

 

Mapab Solar - Mullsjö Västergötland

Mapab Solar erbjuder innovativa och framförallt enkla lösningar med hög kvalitet för montering av solcellspaneler. Systemet är utvecklat i Sverige.

SunPark marksystem Rot är ett system för 1 eller 2 panelrader i stående format, från 4–60 paneler max 30 meter per rad. SunPark Rot förankras i mark med 4st rotrör per stolpe.
OBS! Systemet passar inte för berg.
Rotrör finns i två längder 20x1000mm, 20x1200mm och
anpassas efter panel och snö/vindzon.

Utförande Gavlar anpassas efter panelmått
Material Aluminium
Behandling Obehandlad, Naturanodiserad
ETIM-klass EC001752
Ursprungsland SE
Garanti 20 år

 

Källa text och Foto: Mapab hemsida

Produktblad SunPark marksystem Rot